Prva stran - Hranjenje - Dude/Grizala
-0%

Vulli® Žirafa Sophie leseno in kavčukovo grizalo

Sophie la girafe 3056562202007 VU220200 4858
Šifra SKU: VU220200
Vulli® Žirafa Sophie leseno in kavčukovo grizalo
InStock
Na zalogi
15,90 €
-0%
15,90 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 100000.

Priljubljena žirafa Sophie je tokrat v obliki grizala iz lesa in kavčuka. Naravno grizalo pomaga pri pomirjanju bolečih dlesni v času, ko začnejo rasti zobki in je prva dojenčkova igrača, ki spodbuja njegove čute. Oblike privlačijo otrokov pogled, mu dajejo možnost za igro in razvoj motorike. Ropotuljica je lahka in ergonomsko oblikovana, tako da jo otrok zlahka prime in se z njo igra. En obroček je narejen iz lesa, drugi pa iz 100% naravnega kavčuka (brez ftalatov), pridobljenega iz soka drevesa kavčukovca, iz fleksibilnih, obnovljivih materialov in ne toksičnih barv, ki se uporabljajo v živilski industriji, kar pomeni, da je varna in naravna igrača.

Slavna žirafa Sophie

Žirafa Sophie je bila ustvarjena 25. maja leta 1961, na dan svete Sofije. V Franciji je gospod Rampeau, ki je bil strokovnjak za preoblikovanje lateksa iz drevesa havea prišel na idejo o oblikovanju žirafe. Takšna eksotična figura bi bila prva na trgu, njena velikost in oblika pa bi bili idealni za oprijem majhnih otrokovih dlani. Sophie La Girafe je bila takojšen uspeh in starši so hitro prepoznali, da je nujna za njihovega otroka. Vulli®, podjetje s sedežem v Rumillyju v regiji Haute-Savoie v Franciji še naprej ohranja strogo varovano skrivnost o izdelavi te čudežne igrače in se še danes tradicionalno proizvaja s postopkom, ki vključuje več kot 14 ročnih obdelav. Narejena je iz 100% naravnega kavčuka, pridobljenega iz lateksa drevesa Hevea. Z leti se je originalni Sophie pridružilo še ogromno drugih sorodnih izdelkov in s tem je izbira res ogromna.

  • Material: les in kavčuk
  • Primerno: od rojstva naprej
  • Dimenzije: 66 x 77 mm x 6 mm

Podrobnosti izdelka

Petdesetletnica, najboljša prijateljica dojenčkov! Pisalo se je leto 1961 in v Franciji, blizu Pariza, je lokalni mojster iz naravne gume iz drevesa kavčukovca izdelal igračko, kot je tedaj še niso poznali: privlačno žirafico, namenjeno najmanjšim očem, rokam in ustom.

Poimenoval jo je Sophie in nevede začel eno najbolj zanimivih in prepoznavnih zgodb v svetu igrač. Dobrih petdeset let pozneje je namreč Sophie, še vedno izdelana kot na začetku, svetovno znana (prodali so že več kot 30 milijonov žiraf), doma v Franciji pa kultna - na leto prodajo namreč več gumijastih Sophie, kot pa se rodi otrok!